Prezentarea procedurilor de chirurgie dentara Brasov
V-ati intrebat vreodata la ce se refera oamenii cand discuta despre chirurgie dentara Brasov? Ce este chirurgia dentara? Este o procedura dureroasa? Cum se face chirurgia dentara?
Puteti afla cele mai interesante informatii despre aceasta procedura in randurile de mai jos. Cititi pana la final si aflati toate lucrurile care va intereseaza in ceea ce priveste chirurgia stomatologica.
Ce este o chirurgie dentara Brasov?
Chirurgia dentara este un termen larg care se refera la o serie de proceduri medicale care implica dintii si gingiile.
De ce sa alegi Chirurgie Dentara Brasov? Daca aveti nevoie de implanturi dentare, de o extractie a unui molari de minte, de canal radicular sau de altceva, am putea spune ca aveti nevoie de o interventie chirurgicala dentara. Aceasta procedura este deosebit de importanta pentru a va pastra sau imbunatati sanatatea bucala.
1. Extractia molarilor de minte
Molarii de minte trebuie extrasi in cazurile in care vin nealiniati sau daca provoaca aglomerare sau alte probleme dentare. Extractiile molari de minte trebuie uneori efectuate in cabinetul unui chirurg dentar, sub anestezie.
Acest specialist va deschide tesutul gingiilor, va curata orice resturi sau os care acopera dintele, apoi va alege sa extraga intregul dinte sau sa-l taie in parti mai usor de indepartat.
Odata ce procedura este finalizata, chirurgul dumneavoastra oral poate folosi fie cusaturi de dizolvare, fie cusaturi detasabile (pe care veti avea o programare ulterioara pentru a le elimina). Recuperarea dureaza de obicei cateva zile si va trebui sa consumati alimente moi pana cand zona se vindeca.
2. Implanturi dentare
Implanturile si puntile sunt inlocuiri ale dintilor lipsa. In timp ce implanturile dentare servesc ca radacini artificiale folosite pentru a sustine dintii de inlocuire, puntile sunt dinti falsi care umplu golul dintre dintii sanatosi si implanturile dentare de pe ambele parti, pentru a ajuta la restabilirea functiei si aspectului zambetului.
Implanturile sunt plasate chirurgical in osul maxilarului, sub tesutul gingiilor. Recuperarea si vindecarea dureaza de obicei intre 3 si 6 luni dupa operatie.
Pacientul se va intoarce apoi la cabinet pentru a finaliza procedura. La aceasta a doua programare, medicul dentist va atasa inlocuirea dentara (o punte, coroana sau proteza) pe implant.
3. Tratament canal radicular
Un tratament de canal radicular presupune indepartarea unei radacini dentare deteriorate, salvand dintele de la o extractie. Pulpa va fi indepartata de pe dinte si spatiul va fi curatat. Apoi, medicul dentist va adauga o plomba sau o coroana pentru a ajuta la restabilirea functiei dintelui.
Canalul radicular va fi terminat cu o coroana sau obturatie. Desi dintele se poate simti sensibil in primele cateva zile si va trebui sa ramaneti la alimente moi, procedura este de obicei foarte reusita si recuperarea ar trebui sa fie fara evenimente.
Ce pot face pentru a incuraja recuperarea?
Recuperarea dureaza de obicei cateva zile. Pentru a asigura o recuperare rapida si fara probleme, tineti cont de aceste sfaturi generale:
- Nu stati intins – incercati sa stati pe o parte pentru a oferi sangelui sansa de coagulare.
- Aplicati o punga de gheata in zona cu intermitenta in primele 24 de ore (conform instructiunilor dentistului dumneavoastra).
- Restrictionati activitatea fizica intensa, deoarece poate creste sangerarea.
- Mancati alimente moi. Puteti adauga treptat alimente solide inapoi in meniu pe masura ce avanseaza recuperarea.
- Evitati folosirea paielor. Suptul unui pai poate slabi un cheag de sange, incurajand sangerarea si intarziind vindecarea.
Operatiile stomatologice pot varia de la simple la complexe si au intervale de timp si timpi de recuperare diferite. Daca aveti intrebari despre procedura dumneavoastra, beneficiile acesteia sau ingrijirea ulterioara, consultati medicul dentist.
Este dureroasa o chirurgie dentara Brasov?
In functie de procedura dvs., este posibil sa simtiti o anumita durere dupa o interventie chirurgicala dentara. Dar, durerea ar trebui sa poata fi gestionata cu analgezice fara prescriptie medicala sau medicamente pe baza de reteta.